Acupunctuur

Pijnbestrijding middels acupunctuur


Pijnbestrijding middels acupunctuur is een geweldig effectieve methode die alleen toepasbaar is als u heftige pijn heeft die aanwijsbaar is op 1 punt.

Bijvoorbeeld een RSI arm, pijn in een been, voet etc.

Het is een speciale behandelmethode.


Ooracupunctuur


Dr. Paul Nogier heeft aan de basis gestaan van het uitgebreide onderzoek naar de verbanden tussen de punten in het oor en aandoeningen en organen.

Alles is terug te herleiden in het oor en zeer effectief gebleken. Oorspronkelijk komt deze vorm uit China. Met behulp van oormagneetjes of miniscuul kleine verblijfsnaaldjes worden bepaalde punten in het oor langduriger gestimuleert. 

Met  name voor stoppen met roken en afvallen is het zeer effectief, maar ook bij rusteloosheid, slaapproblemen, depressie, paniekstoornissen etc.


Stoppen met roken / afvallen


Stoppen met roken of afvallen wordt in een pakket vorm aangeboden. Hierin zit een behandeling met ooracupunctuur en begeleiding en advies.

Acupunctuur algemene informatie

Acupunctuur is 1 van de 5 pijlers van de Chinese geneeskunde.

Het is een al 4000 jaar oude techniek die gebruik maakt van naalden. Deze worden op de acupunctuurpunten op je lichaam geplaatst, eventueel ondersteunt met moxa.

In ons lichaam lopen diverse energiebanen, al dan niet gekoppeld aan een orgaan. Het is de bedoeling dat de energie vrij kan stromen door die energiebanen. Op het moment dat dat niet meer kan is er sprake van een blokkade, de energiestroom stagneert en uit zich in allerlei klachten en ziektes.


De blokkade kan ontstaan door:

te weinig beweging, stresss, te veel of ongezond eten

te lang achter de computer of 1 houding, roken

Door het gebruik van miniscuul dunne wegwerpnaalden komt de energiestroom weer op gang en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken.

Uit studies is gebleken dat acupunctuur een positief effect heeft op de neurotransmitters in je lichaam en de aanmaak van lichaamseigen stoffen zoals endorfines, die invloed hebben op de pijnstilling, ontstekingsremmende werking en je gevoel van welbehagen. Ook antidepressie wordt op deze manier aangepakt. (zie mijn afstudeeronderzoek).