Ik verbaas me vaak over wet-en regelgeving en maatschappelijk aanvaardde manieren om met ongezondheid om te gaan

Diclofenac wordt nog steeds ingezet als pijnbestrijding bij rugpijn en gewrichtsklachten en als koortswerend middel.
En dat terwijl al jaren bekend is dat het zeker geen onschuldig middel is! De bijwerkingen zijn ernstig, met name hartklachten die de dood tot gevolg kan hebben!! 😱
Maar ook darmproblemen en die komen ook veelvuldiger voor, ook in mijn praktijk.


Toch resten van medicijnen via oppervlaktewater!

Al jaren adviseer ik mijn cliënten géén diclofenac in te nemen of op te smeren. Wat ik me onvoldoende realiseerde is dat wij met zijn allen toch diclofenac resten binnenkrijgen net als anti-biotica doordat het via de urine terecht komt in ons oppervlakte water!!!
Waterschap Aa en Maas is daar nu druk mee, want diclofenac restanten zijn zeer moeilijk uit het rioolwater te verwijderen! Daarnaast heeft het veel vissterfte en plantsterfte tot gevolg! 😱
Ik heb nog gewerkt bij Gist Brocades in Delft en deed daar onderzoek op de afdeling bio-katalysatoren ( bio-technologie was net aan het begin van naamsbekendheid) en deed daar onderzoek naar rioolslib.
Misschien kunnen enzymen ook op dit soort gebieden ingezet worden?


Hoe werkt wetgeving?

Net zoals ik voor een joint-venture onderzoek heb gedaan naar de toepassingsmogelijkheden van aspartaam, die net op de markt kwam.
Het is ook zeer interessant om te volgen hoe wetgeving werkt. Is bijv zoetstof cyclamaat toegestaan in Amerika, wij volgen later. Echter toen het verboden werd in Amerika bleven wij het in Nederland nog jarenlang volop gebruiken! 😱 Ook nu staan zoetstoffen, zeker Aspartaam ter discussie, echter wordt het nog in veel produkten toegepast.

Een paar jaar geleden was ik bij een bijeenkomst in Vught, waar een grote delegatie afgevaardigden van onderzoeks- en adviesbureaus en waterschappen de hoofden bij elkaar staken ivm het anti-biotica probleem die ook door urine in ons oppervlaktewater en daarna ons drinkwater bij ons binnenkomt.

Ook via veeteelt komt antibiotica via mest van koeien in het water terecht. Hierdoor ontstaan er antibiotica resistente bacteriën in het water. Ongemerkt kunnen wij mensen op den duur ook antibiotica resistent worden!

Ik verbaas me erover hoe vaak pijnstillers en anti-biotica voorgeschreven wordt én waarvoor!!!

En weet je, het kan ook anders!


Gebruik van medicijnen voorkomen

Naast alle bedrijven en instanties die zo druk bezig zijn met bestrijden ben ik blij dat ik me gericht heb op het voorkomen van gebruik van medicijnen en werk aan de echte pijn.
Meestal is er een ander oorzakelijk verband en dáár ga ik in mijn praktijk mee aan de slag.

Pijn aanpakken aan de bron ipv dweilen met de kraan open. Dus echte pijnbestrijding!!

En ja, soms wachten mensen veel te lang voordat ze hulp inschakelen en zijn er niet veel andere opties meer.

Als je weet dat ik mensen in mijn praktijk met een niet operabele hernia na 2 behandelingen al van alle pijnstillers af heb ( inclusief morfine etc) 🙏
en ik mensen die al 2 jaar! 😱 antibiotica gebruiken vanwege een ‘chronische’ blaasontsteking van hun blaasontsteking én antibiotica af kan helpen waardoor ze al jaren daarna geen anti-biotica meer nodig hebben dan ben ik blij.

Ik realiseer me dat mijn betrokkenheid, kennis en bevlogenheid verder reikt dan wat ik doorgaans laat horen. Af en toe deel ik het 1-1 in mijn praktijk.
Dat is te weinig.
Vanaf oktober start ik met groepstrainingen.
Want laten we eerlijk zijn .... jij gaat toch ook niet akkoord als je met je auto naar de garage gaat omdat er een rood lampje brandt en de monteur tikt het lampje stuk met een hamer en zegt ‘zo, opgelost, het lampje brandt niet meer, u kunt weer rijden’


Wat is gezondheid jou waard?!
En wat doe jij er zelf aan? Voorkomen, dempen ( kapottikken) of genezen?

Laten we allemaal maatschappelijk betrokken blijven! Iets doen aan onszelf qua preventie en kennisoverdracht en aan ons milieu om volksgezondheid te waarborgen!

Er zijn zóveel mensen onwetend en slikken eigenhandig supplementen of vrij verkrijgbare producten zoals het gevaarlijke diclofenac.
Terwijl ze niet weten dat het ene kwaaltje ontstaat terwijl ze het andere juist aan het bestrijden zijn.
Er zijn altijd antagonisten, neem bijvoorbeeld magnesium. Wist je dat als je extra magnesium gebruikt je de antagonist calcium dan opsoupeert?!
Of dat je lichaam ‘lui’ wordt als je te lang supplementen gebruikt?!

Dat er mooie Chinese kruiden zijn als alternatief voor anti-biotica?!
En dat het soms wel 3 jaar duurt voordat de schadelijke gevolgen van anti-biotica gebruik in je lichaam zich zelf hersteld heeft ( je pakt namelijk je hele microbioom aan, dus je bacteriecultuur in je darmen) en daarom adviseer ik op te letten wat je doet, je verstand te gebruiken en meester te zijn over je eigen lichaam!
En als anti-biotica écht nodig is dat je dan de specifiek voor jou bestemde pre-en probiotica inneemt.
En laat onderzoeken waar je tekorten hebt, anders breek je in op een geweldig biochemisch proces wat kosteloos door jouw lichaam wordt uitgevoerd!

En als dat verstoord is, pak dat dan aan voordat je alleen maar met dure supplementen aan de gang gaat die het lichaam niet eens meer op kan nemen. Want dan maak je alleen maar dure poep!😱

Kortom, wil je een gratis adviesgesprek van 5 minuten, of wil je een uitgebreide body scan zodat je een indicatie krijgt van jouw tekorten op het gebied van vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren? En meteen een goed beeld van vele parameters van elk orgaan in je lichaam? Boek dan een Body Health check, inclusief rapportage en een 2uur durend advies en uitleg!
Vraag het aan via het contactformulier en ik neem volgende week contact met je op!

https://energiekenuniek.nl/tarievencontact/contact